Otvorena deonica Vladičin Han – Donji Neradovac

Otvorena deonica Vladičin Han – Donji Neradovac

30/11/2015 Off By

Vučić je pohvalio rad Koridora Srbije i ministarke Zorane Mihajlović za  posao koji su neki 20 godina otezali, a sada je završen o roku.Dogodine kada sve bude gotovo, na Koridoru 10 će biti 500 novih mostova


vucic-koridor-10
Info: RANKA ČIČAK

– NEKI su se smejali kada smo 2012 godine najavili  da ćemo završiti Koridor10. Gde su oni sada da vide ovu modernu pistu- rekao je oduševljeni premijer Aleksandar Vučić pred nekoliko hiljada ljudi na otvaranju  deonice Vladičin Han – Donji Neradovac. Čestitao je građanima Srbije na ovom uspehu.

To su oni zaslužili svojim radom i strpljenjem. Ali, imamo još da radimo, čeka nas mnogo truda. A 14 decembra ja odoh u Brisel da otvorimo ta dva poglavlja. Ubrzo zatim još dva.
Premijer najavljuje da će ceo Koridor 10 biti gotov krajem sledeće, ili početkom 2017. godine. Zahvalio je  Svetskoj banci, zatim  firmama iz Španije, Italije, a naročito Grcima, za koje je rekao da su stekli referencu da ponovo rade u Srbiji.
Aplauz i uzvici oduševljenja propratili su njegovu najavu novih radnih mesta:
– Ovaj put je samo početak, razvojni projekat. Već za 3 meseca dovodim vam nove investitore i nove firme u Vranje, Vladičin Han,  Niš. Planiramo posebne subvencije za one koji budu investirali ovde. Hoćemo da ovo bude dolina zadovoljnih ljudi, a ne dolina gladi.
Vučić je pohvalio rad Koridora Srbije i ministarke Zorane Mihajlović za  posao koji su neki 20 godina otezali, a sada je završen o roku.Dogodine kada sve bude gotovo, na Koridoru 10 će biti 500 novih mostova.
Direktor Svetske banke, Toni Verhejn rekao je da je  srećan što je posle 30 godina sagrađen u Srbiji prvi moderan put. Tako će se Srbija povezati na najvišem nivou s  Evropom i susedima. Ceo projekat finansirala je Svetska banka sa 388 miliona dolara:
– Kada smo 2009 počeli, mnogi su bili skeptični. Kasnilo se zbog krize, a onda je 2012 godine  nova Vada odlučno ušla u projekat i – uspela.
Predstavnik grčkog  partnera, preduzeća Terna, poklonio je u znak sećanja i dobre saradnje automobil Centru za razvoj lokalnih usluga grada Vranja.
Deonica koja je danas puštena duga  je 26, 3 kilometara. Na njoj  je 24 mosta, 6 nadvožnjaka i ogromna petlja Vranje. Paralelno je napravljeno još oko 20 kilometara alternativnog puta na kome se neće plaćati vozarina. Samo na alternativnim putevima je 10 mostova. U toku izgradnje zaštićeno je 11  arheoloških lokaliteta koji su se našli  oko trase. Posao je dobro uradilo 400 radnika koji su tu bli non stop sa  svojih 150 jedniica najsavremenijih mašina.♦