Pretnja Islamske države: I Srbija je članica “đavolje koalicije”

Pretnja Islamske države: I Srbija je članica “đavolje koalicije”

26/11/2015 Off By

 


U snimku dugom oko četiri minuta pripadnici “kalifata” se hvale i da šire svoju teritoriju, koja je, kako se navodi, već veća od Britanije, osam puta veća od Belgije i 30 puta veća od Katara


kolicija
Info:AGENCIJE

NOVA pretnja terorista Islamske države upućena je preko video klipa, a ovu poruku, kao i nekoliko prethodnih, objavio je blog Vijesti ummeta (Vesti naroda) koji je registrovan u SAD.

Ovaj put, meta su vojnici Sjedinjenih Država, Irana, Turske, Rusije, ali i 60 zemalja članova međunarodne koalicije za borbu protiv ID, uključujući Kosovo, Albaniju, Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, koje su sve članice “đavolje koalicije”, kako se navodi u videu.
Islamska država u video snimku, koji je po produkciji nalik na holivudski film, preti SAD da će borci Islamske države “proganjati um američkih vojnika i sejati smrt u njihovim srcima” posle “neuspelih američkih misija u Avganistanu i Iraku”.

U snimku dugom oko četiri minuta pripadnici “kalifata” se hvale i da šire svoju teritoriju, koja je, kako se navodi, već veća od Britanije, osam puta veća od Belgije i 30 puta veća od Katara.

“Vi ste deo đavolje koalicije i gorećete”, kaže na bosanskom jeziku glas na snimku.

Glas u stilu najava holivudskih blokbastera navodi da Amerika kaže da ima najveću vojsku u istoriji ali da se njeni vojnici vraćaju kući uplašeni, a 6.500 ih svake godine počini samoubistvo.

Posle Amerike, glas se obraća i drugim zemljama, uz poruku da će ih “spaliti plamen rata”.

“Naš saveznik je najveći. On je Alah i sva slava ide njemu”, navodi ID. Slične video snimke, osim na bosanskom objavili su i na engleskom, francuskom, ruskom i turskom jeziku.♦