Abdeslam po drugi put pobegao belgijskoj policiji

Abdeslam po drugi put pobegao belgijskoj policiji

24/11/2015 Off By

 


Prema nekim medijima, Abdeslam je u nedelju viđen u Liežeu. Navodno je tada pobegao policiji i krenuo autoputrm prema Nemačkoj i uspeo da izbegne policijske kontrole


aaasssaaaddd
Info: Agencije

SALAH ABDESLAM, osumnjičeni za napade u Parizu, terorist za kojim je raspisana poternica i kojeg već danima pokušavaju da ulove policije Evrope navodno je pobegao iz Belgije u Nemačku. Nemački Bild piše kako ga nemačka policija ganja na autoputu u blizini grada Aachena i da kontrolišr sva vozila.

Prema nekim medijima, Abdeslam je u nedelju viđen u Liežeu. Navodno je tada pobegao policiji i krenuo autoputrm prema Nemačkoj i uspeo da izbegne policijske kontrole.
Međutim, belgijske vlasti nisu potvrdile te napise. Ipak, ukoliko u njima ima istine, to bi značilo da je Salah policiji pobegao po drugi put. On i još dvojica muškaraca viđeni su i zaustavljeni dan posle napada u Parizu, u Francuskoj blizu granice s Belgijom. Tada su ga pustili jer još nije bio na listi osumnjičenih za napade.
Bild piše kako specijalci stoje na granici Belgije i Nemačke u blizini Aachena. U nedelju naveče, oko 23 sata, policija je dobila informaciju od belgijske policije da je terorist viđen kako u BMW-u ide prema Nemačkoj. Bild piše kako je nakon toga krenula velika potera. Autoput kod Aachena koja ima tri trake sveden je na samo jednu i policija zaustavlja i kontrolira sva vozila.
Nemačka antiteroristička jedinica juče je pročešljala prihvatilište za izbeglice u Gangeltu, pošto su imali informaciju da se tamo skrivaju ljudi iz Pariza i Belgije koji bi mogli biti povezani s militantima. Prema trenutnim podacima, u Nemačkoj je 427 osoba koje su kvalifikovane kao teroristička prijetnja.