LSV neće odustati od kolone traktora u Beogradu

LSV neće odustati od kolone traktora u Beogradu

23/11/2015 Off By

Pokušaćemo da nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova predočimo koliko je važno da poljoprivrednici iz Vojvodine, ali i iz drugih krajeva zemlje budu tretirani kao svi ostali građani, odnosno da im se omogući da iskoriste svoje pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo


TRAKTORI
Info: PRESS LSV
LIGA socijaldemokrata Vojvodine neće kršiti zakon, ali neće ni odustati od ideje da organizuje kolonu traktora u Beogradu kojom će se skrenuti pažnja na ogroman problem koji bi vojvođanski poljoprivrednici i poljoprivrednici širom zemlje imali ako se u ovom obliku usvoji Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Pokušaćemo da nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova predočimo koliko je važno da poljoprivrednici iz Vojvodine, ali i iz drugih krajeva zemlje budu tretirani kao svi ostali građani, odnosno da im se omogući da iskoriste svoje pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo.
Protestna kolona je trebalo da u četvrtak 26. novembra u 11.55 časova prođe od Ministarstva poljoprivrede do Narodne skupštine Republike Srbije bez ikakve blokade puta i zaustavljanja saobraćaja.
Želja poljoprivrednika je bila da na taj način skrenu pažnju na činjenicu da je u skupštinsku proceduru upućen predlog zakona a da nisu uvaćene njihove i primedbe stručnjaka iznete tokom javne rasprave, već su usvojena rešenja kojima se otvaraju vrata tajkunizaciji agrara i gašenju malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava.
očekujemo da će Ministarstvo unutrašnjih poslova imati razumevanja i da ćemo uspeti da postignemo određeni dogovor. U suprotnom, o daljim potezima Lige socijaldemokrata Vojvodine moraće da odluče nadležni organi LSV.
Kao odgovorni ljudi koji smo preuzeli organizaciju te kolone, kao i do sada, nećemo kršiti zakon i nećemo sukobe. Sa druge strane, ne postoji način da odustanemo i izneverimo paore. Dakle, moraćemo da pronađemo način da se ova kolona organizuje ili da nađemo neki drugi oblik manifestacije nezadovoljstva poljoprivrednika i nezadovoljstva Lige socijaldemokrata Vojvodine.♦