Haos u Prištini: Demonstranti bacaju farbu – policija suzavac

Haos u Prištini: Demonstranti bacaju farbu – policija suzavac

18/11/2015 Off By

 


Poslanik opozicionog radikalnog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je rekao da je sprej prskao u pravcu premijera Ise Mustafe i vlade zbog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, prenosi Koha.net

 

Info: AGENCIJE

ISPRED kosovskog parlamenta juče je došlo je do sukoba policije i demonstranata koji su bacili crvenu farbu na policiju a ona je na demonstrante bacala suzavac.
U zgradi parlamenta opozicija je ponovo pokušala da uđe u salu tokom trajanja sednice, a nakon što im to nije pošlo za rukom, suzavac su aktivirali u hodniku ispred skupštinske sale.
Inačem, pripadnici opozicije suzavcem su prekinuli sednicu Skupštine Kosova na kojoj treba da bude razmatran Nacrt zakona za budžet za 2016. godinu.
Novinarka Kosovapressa javila je da je poslanica Aljbuljena Hadžiu izgubila svijest tokom sukoba.
Poslanik opozicionog radikalnog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je rekao da je sprej prskao u pravcu premijera Ise Mustafe i vlade zbog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, prenosi Koha.net.
“Prskao sam biber sprej ka premijeru i Vladi zbog toga što su oni formirali ‘Zajednicu'”, izjavio je Kurti za Rojters. “Ali, policija je bila na pogrešnom mestu.”
Kosovski premijer i njegov zamenik Ista Mustafa i Hašim Tači osudili su bacanje suzavca u sali i naveli da je vlast možda prešla “crvenu liniju” tolerancije.♦