Republika Srpska: Bosić najavljuje nove dokaze o kriminalnim radnjama Milorada Dodika

15/11/2015 Off By

Bosić je istakao da „tek sada zna da su ukradeni milioni i da je za to odgovoran Dodik, jer je zloupotrebnom položaja i moći omogućio protivpravno bogaćenje sebi i trećim osobama, a na štetu RS“


Info: Fena
PREDSEDNIK Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić, kako prenose mediji u BiH, u sredu, 18.novembra, izneće podatke o „vrlo teškom slučaju prevare, kriminala i korupcije i primanja poklona”, a koji je mnogo veći od slučaja “kilograma zlata“, za koji je ranije optuživan predsednik RS-a Milorada Dodik.

Bosić navodi da za taj novi slučaj postoje svi dokazi, ali odbja da saopšti detalje, navodeći da će ih izneti u sredu, kada će biti održano glavno ročište u sporu koju je predsednik RS-a Milorad Dodik pokrenuo protiv njega zbog navodne klevete, jer je rekao da je Dodik ukrao milione maraka.
Bosić je istakao da „tek sada zna da su ukradeni milioni i da je za to odgovoran Dodik, jer je zloupotrebnom položaja i moći omogućio protivpravno bogaćenje sebi i trećim osobama, a na štetu RS“.
Dao je rok do kraja godine da se sagleda ko koči borbu protiv kriminala i korupcije kada su u pitanju pravosudne institucije BiH, ne isključivši ni opciju da SDS napusti vlast na nivou BiH, ako se ništa značajnije ne desi na tom planu.
Kao moguću tačku od koje to zavisi naveo je tužilaštvo, koje treba da pokrene procese organiziranog međuentitetskog i međudržavnog kriminala.
-Ako to ne urade, onda je jasno gde je problem i treba videti kako otključati ta vrata. Rok je do Nove godine, a ako se dotad ništa ne desi moramo izaći pred javnost s istinom, šta se dešava i da kažemo da nismo uspjeli i zašto nismo uspjeli da uradimo ono što smo obećali i razmisliti o mogućem daljem našem angažmanu, rekao je predsednik SDS-a izrazivši da će tražiti odgovornost onih zbog kojih se ne može pokrenuti borba protiv kriminala i korupcije.♦