Osveta za nebrigu: Bakica pre smrti pocepala novčanice vredne 950.000 evra

Osveta za nebrigu: Bakica pre smrti pocepala novčanice vredne 950.000 evra

09/11/2015 Off By

Kako prenosi AFP, nakon smrti starice, čije ime nije navedeno, na njenom krevetu u sobi staračkog doma u kom je živela, pronađene su iscepane novčanice ukupne vrednosti 950.000 evra kao i nekoliko štednih knjižica koje su takođe pocepane


 

Euros-riped

Info: Agencije

 

JEDNA 85-godišnja Austrijanka iscepala je na sitne komade novčanice u vrednosti od skoro milion evra u mogućem pokušaju da napakosti svojim naslednicima, javile su danas austrijske vlasti.

Kako prenosi AFP, nakon smrti starice, čije ime nije navedeno, na njenom krevetu u sobi staračkog doma u kom je živela, pronađene su iscepane novčanice ukupne vrednosti 950.000 evra kao i nekoliko štednih knjižica koje su takođe pocepane.
Državni tužilac potvrdio je vest, dodajući da ne može ništa da učini za naslednike.
“Šteta na novčanicama koje su bile u vlasništvu preminule gospođe ne predstavlja krivično delo, pa zato nismo pokrenuli nikakvu istragu”, istakao je on u izjavi za AFP.
Rođaci starice ipak bi trebalo da dobiju pare, pošto je Centralna austrijska banka (OeNB) najavila da namerava da zameni novčanice.
“Ukoliko naslednici pronađu deliće novčanica i pod uslovom da poreklo novca bude utvrđeno, tada će banka sve da nadomestiti”, rekao je predstavnik OeNB.♦