Vlada donosi Akt o ubrzanju javne nabavke u zdravstvu

Vlada donosi Akt o ubrzanju javne nabavke u zdravstvu

05/11/2015 Off By

Usvojen je i Predlog zakona o oglašavanju, koji uređuje ovu oblast u skladu sa novim trendovima na tržištu oglašavanja


 

prva-sednica-vlade-

Info: Press Vlade


VLADA Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo zdravlja da, u saradnji sa Ministarstvom finansija, pripremi odgovarajući akt kojim se obezbeđuju sredstva za hitno srpovođenje postupka javne nabavke investiciono -tekućeg održavanja zdravstvenih ustanova.

Ulaganjem u održavanje objekata zdravstvenih ustanova biće poboljšani uslovi za rad, obezbeđen adekvatan prostor za boravak i lečenje pacijenata i unapređen kvalitet zdravstvenih usluga.
Usvojen je i Predlog zakona o oglašavanju, koji uređuje ovu oblast u skladu sa novim trendovima na tržištu oglašavanja.
Vlada je usvojila i Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kojim će biti stvoreni uslovi za transparentno izdavanje odobrenja za vršenje geoloških istraživanja i eksploaticiju mineralnih sirovina, što će omogućiti investitorima da brže i efikasnije dobiju odobrenja za izvođenje geoloških i rudarskih radova. Na taj način, investitorima je pružena veća sigurnost za bezbedno i sigurno ulaganje i izvođenje radova.
Na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji će obezbediti efikasnije, racionalnije i ekonomičnije korišćenje zemljišta. Predloženim izmenama i dopunama zakona uvode se nove mere zaštite zemljišta od zloupotreba i uzurpacije, pre svega kroz jasno utvrđenu odgovornost svih učesnika u procesu izdavanja zemljišta u zakup. Jedan od glavnih ciljeva izmena aktuelnog zakona je i obezbeđivanje predvidljivog i pouzdanog poslovnog okruženja kao osnovnih preduslova za investicije u poljoprivredu, ali i jačanje malih poljoprivrednih proizvođača.♦