Vučić Tasovcu o Tanjugu: Opet si podmetnuo moja leđa

Vučić Tasovcu o Tanjugu: Opet si podmetnuo moja leđa

05/11/2015 Off By

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na sednici vlade po povratku iz Sarajeva da je razočaran onim što se dogodilo sa Tanjugom i oštro kritikovao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o gašenju Agencije, saznaje Tanjug


tanjug
Info: Tanjug

 

PREMIJER Aleksandar Vučić rekao je na sednici vlade po povratku iz Sarajeva da je razočaran onim što se dogodilo sa Tanjugom i oštro kritikovao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o gašenju Agencije, saznaje Tanjug.

“Hoću zbog stenograma i istorije da kazem koliko sam razočaran onim što se desilo oko Tanjuga”, rekao je premijer obraćajući se direktno ministru Tasovcu.
“Hoću zbog stenograma i istorije da kažem da sam bio protiv gašenja Tanjuga”, kazao je premijer i istakao: “Ti i Saša Mirković ste me ubeđivali da je to važno, potrebno i reformski”.
“Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovde da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vesti, nigde te nisam video, samo sam čuo nemušto objašnjenje Saše Mirkovića, gde se poziva na tačku 141. pa ne razumem tačno zašto nisi išao u Sarajevo”, naveo je predsednik Vlade Srbije.
Premijer Vučić je članovima vlade poručio: “Oni koji neće da budu u vladi, oni koji su samostalni strelci, oni koji neće da budu deo tima, i da idu negde sa vladom, zato što nisu u prvom planu, a rezultati su im nevidljivi, a to se sad ne odnosi na tebe Tasovac, njih molim da se tako ne ponašaju. Jasno vam je da vas neću moliti nizašta”.
“Iako sam ja bio protiv gašenja Tanjuga, a ti Tasovac za…. Ti Tasovac nisi podmetnuo svoja leđa, podmetnuo si moja leđa, kao i obično”, zaključio je premijer.♦