Konferencija za medije Aleksandra Vućića: MMF hoće više, ja neću veće plate i penzije!

Konferencija za medije Aleksandra Vućića: MMF hoće više, ja neću veće plate i penzije!

03/11/2015 Off By

Na konferenciji za novinare Premijer je pohvalio švajcarsku pomoć Srbiji. Od devedesetih godina do danas  Švajcarska namje u raznim prilikama dala 300 miliona evra


 

5vucic
Info: Ranka Čičak – [email protected]

 

– MMF nam je dozvolio da više povećamo plate i penzije, jer smo dobro radili na stabilizaciji, ali ja to neću – rekao je danas Aleksandar Vučić novinarima posle razgovora sa  potpredsednikom  Švajcarske konfederacije i ministrom ekonomskih odnosa, Johanom Šnajderom. Neko mu je odgovorio – neće vas glasati, a on je replicirao – neka me ne glasaju.

Na konferenciji za novinare Premijer je pohvalio švajcarsku pomoć Srbiji. Od devedesetih godina do danas  Švajcarska namje u raznim prilikama dala 300 miliona evra. Naše  Ministarstvo privrede upravo je  dobilo 3,7 miliona evra. Premijer kaže da će se ovo Ministarstvo potruditi da donatorima dostavi podatke kako je novac potrošilo.

Gospodin Šnajder pohvalio je dosadašnju dobru saradnju dve zemlje  i novu zajedničku akciju povezivanja škole i privrede. U Švajcarskoj  živi preko 200.000 Srba i oni s u  cenjeni kao vredni i stručni radnici.

Vučić je najavio promenu   nekoliko zakona kojima bi se omogućilo bolje uključivanje mladih u privredu. Škole u privredi pripremaće učenike za brzo zapošljavanje. Naveo je primer  zakona koji sada  zbranjuje maloletnima da  zavaruju i pitao  čemu služi taj  zakon, osim da onemogući učenicima da  idu na praksu varenja.

Na pitanja o Kosovu  nije  hteo da odgovara, zamolio je novinare da sačekaju sednicu Vlade.♦