SNS proslavila svoju krsnu slavu Svetu Petku

SNS proslavila svoju krsnu slavu Svetu Petku

27/10/2015 Off By
Pogledajte, dragi prijatelji, šta se dešava u bratskim zemljama u našem okruženju. Koji su to problemi pritisli jednu Crnu Gloru, jednu Makedoniju. Šta se dešava u Prištini? Koliko je BiH na ivici stabilnosti, koliko je problema oko nas, rekao je Nikola Selaković obraćaju se brojnimgostima u sedištu Stranke

sns-krsna-slava-

Info: Ranka Čičak – [email protected]

U PRIJATNOJ atmosferi dobrih prijatelja, Srpska napredna stranka proslavila je danas svoju slavu, Svetu Petku.

Nikola Selaković sa Majom Gojković, Zoranom Babićem i ostalim rukovodiocima SNS, koji danas nisu u Moskvi sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pomogli su svešteniku da prelomi kolač.

Nikola Srlaković je zatim pozdravio prisutne:

– Danas mi, jedna velika porodica okupljena oko SNS, svetkujemo ime prepodobne mati, svete Paraskeve, krsnu slavu naše stranke. Proslavljamo spomen na prepodobnu Petku Paraskevu, svesni obaveze da na prvom mestu, mi koji vodimo ovu zemlju, na čelu s Aleksandrom Vučićem, svojim delima, a ne rečima svedočimo ono što je naša misija. Naša misija je da veliko breme nasleđenih problema, teškoća, preuzetih iz mnogih godina pre nas rešavamo. Da ono što je iskrivljeno ispravljamo, ono što je pogrešeno – popravljamo. Ali da u svom tom radu imamo kao glavnu vodilju da nam je povereno da sačuvamo mir i stabilnost u našem domu, koji se zove Srbija. Čuvajući mir i stabilnost u našoj kući, da čuvamo i mir u celom ovom delu Evrope i Balkana. Pogledajte, dragi prijatelji, šta se dešava u bratskim zemljama u našem okruženju. Koji su to problemi pritisli jednu Crnu Gloru, jednu Makedoniju. Šta se dešava u Prištini? Koliko je BiH na ivici stabilnosti, koliko je problema oko nas. Vreme je i da se podsetimo i opomenemo sve one koji su u pozivali na nekakve ukrajinske scenarije, da to u Srbiji niti je moguće, niti ćemo da dozvolimo dok god nosimo odgovornost za ono što se u Srbiji dešava. Da pokažemo da smo na prvom mestu ljudi. To smo i pokazali, dočekujući one koje su i nevolje i vihori rata proveli preko naše zemlje. Svakoga smo dočekali, pružili mu lepu reč, nahranili ga i napojili i pustili da ide kuda mu duša ište.

Selaković je rekao da svakog 27. oktobra članovi SNS ispituju šta su uradli u prethodnoj godinii i koliko su bili ljudi:

– Naša glavna misija je da sačuvamo mirnu i blagorodnu Srbiju. Da je unapredimo, makar za malo u odnosu na ono kakvu smo je dobili od naših predaka i da se borimo da je naši potomci učine još stabilnijom, mirnijom, bezbrižnijom, boljom za život svakog putnika koji u nju želi da dođe. ♦