Četrnaesti Studentski debatni turnir Belgrade Open 2015

Četrnaesti Studentski debatni turnir Belgrade Open 2015

27/10/2015 Off By
Preko 100 studenta prestižnih univerziteta Evrope posetiće Beograd i kroz šest takmičarskih rundi boriće se za titulu najboljeg tima i najboljeg govornika. Pored inostranih studenata, na turniru će učestvovati i studenti univerziteta iz Srbije

Belgrade-Open

Ino: Press ADM

U ORGANIZACIJI Akademske debatne mreže  Otvorena komunikacija  i u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu, 31. oktobra i 1. novembra na Pravnom fakultetu u Beogradu održaće se Međunarodni debatni turnir Belgrade Open 2015.  .

Preko 100 studenta prestižnih univerziteta Evrope posetiće Beograd i kroz šest takmičarskih rundi boriće se za titulu najboljeg tima i najboljeg govornika. Pored inostranih studenata, na turniru će učestvovati i studenti univerziteta iz Srbije.

Šest debatnih rundi će tokom subote i nedelje biti održane na Pravnom fakultetu, tokom kojih će student na engleskom jeziku debatovati na zadate teme.

Finalna debata i svečano zatvaranje turnira će biti održano u Evropski Centar za Kulturu i Debatu GRAD ( Braće Krsmanovića 4) u nedelju 1. novembra sa početkom od 21 čas.

Glavni sudija debatnog turnira Belgrade Open 2015Carlo Cabrera, je britanski student i debater filipinskog porekla, sa velikim brojem osvojenih međunarodnih turnira. Više puta je učestvovao na Evropskim i Svetskim univerzitetskim debatnim prvenstvima na kojima je debatovao ili sudio.

Ovogodišnji Belgrade Open 2015 će se održati četrnaesti put po redu, čime pokazuje svoju dugu tradiciju i interesovanje međunarodnih studenata za debatu i ovaj turnir.

Belgrade Open je jedan od najzjačajnijih međunarodnih debatnih turnira u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Od 2000. godine kada je održan prvi Belgrade Open pa do danas učesnici turnira su bili debateri iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Nemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Rusije, Turske, Velike Britanije i Sjedinjenih američkih država.♦