Madrid: Vučić razgovarao sa premijerkom Norveške Ernom Sulberg o migrantskpoj krizi

Madrid: Vučić razgovarao sa premijerkom Norveške Ernom Sulberg o migrantskpoj krizi

22/10/2015 Off By

 

Vučić je istakao da je region Zapadnog Balkana još vrlo osetljiv i da postoje strahovi da bi ta krhka stabilnost mogla biti ugrožena situacijom sa migrantima. „Neko mora da napravi plan i da jasno kaže u kom pravcu bi trebalo da idemo”

2210norveška

Info: Press Vlade

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Madridu sa predsednicom Vlade Kraljevine Norveške  Ernom Su lberg‎ sa kojom je razgovarao o migrantskoj krizi i situaciji u regionu.

Premijer Vučić obavestio je Sulbergovu o migrantskim kretanjima, situaciji u regionu, kao i broju ljudi koje su registrovale srpske institucije. On je istakao da je region Zapadnog Balkana još vrlo osetljiv i da postoje strahovi da bi ta krhka stabilnost mogla biti ugrožena situacijom sa migrantima. „Neko mora da napravi plan i da jasno kaže u kom pravcu bi trebalo da idemo”, istakao je premijer Vučić. On je zahvalio norveškoj vladi na finansijskoj pomoći, kako tokom poplava koje su zadesile našu zemlju prošle godine, tako i tokom migrantske krize.
Premijerka Sulberg izrazila je zabrinutost zbog nedostatka jasne evropske strategije i naglasila da se trenutno u Norveškoj nalazi oko trideset hiljada azilanata i da Norveška, iako nije član Evropske unije, potpisnica je Šengena, očekuje jasnu odluku Evrope. „Treba nam Evropa koja funkcioniše”, zaključila je premijerka Sulberg.
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić boravi u jednodnevoj poseti Španiji gde učestvuje na Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije.