Vučić razgovarao sa ministrima ekonomije BiH i Turske

Vučić razgovarao sa ministrima ekonomije BiH i Turske

19/10/2015 Off By

Pfremijer srpske vladé podržao je rad Trilateralnog trgovinskog komiteta, kao i sve aktivnosti Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koje za cilj imaju jaču i raznovrsniju trgovinsku saradnju i ekonomske odnose


 

vucic1910

Info: Press Vlade

 

PREDSEDNIK Vlade e Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom ekonomije Turske Nihatom Zejbekčijem i ministrom za ekonomske odnose Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem.

Premijer Vučić podržao je rad Trilateralnog trgovinskog komiteta, kao i sve aktivnosti Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koje za cilj imaju jaču i raznovrsniju trgovinsku saradnju i ekonomske odnose. Srpski premijer istakao je da Srbija želi najbolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Turskom, što podrazumeva i veća međusobna ulaganja i nastup na trećim tržištima.
Tokom razgovora razmotreni su konkretni zajednički projekti u oblasti infrastrukture, poljporivrede i turizma.
Ministar Zejbekči predložio je da se Biznis forum, kao stalno trilateralno telo, češće sastaje i istakao da će rad Halk banke, prve turske banke na srpskom tržištu, biti značajan podsticaj za turske investitoere.
Ministar Šarović rekao je da Srbija i Bosna i Hercegovina imaju stalan rast trgovinske razmene, a da zajednički mogu da ostvare i rast razmene sa Turskom kroz saradnju u različitim oblastima. Važan korak u tome biće početak rada zajedničkog trgovinsko-turističkog predstavništva Srbije i BiH u Istanbulu, za koji je prostor obezbedila turska strana.
Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.♦