„Tara safari“: Priroda i avantura sa Vojnom ustanovom „Tara”
16/06/2024„Tara safari“ je odličan način za upoznavanje skrivenih lepota najpitomije srpske planine, što potvrđuje i Lazar Lazarević iz Vojne ustanove „Tara“.
– Tura „Tri tajna vidikovca“ podrazumeva najpoznatije vidikovce kao što su Sokolac, Osluša i Oštra stena. Projekat je zamišljen tako da gostima pružimo mogućnost da u pratnji naših iskusnih turističkih vodiča posete ono što individualno sigurno ne bi. Drugi safari koji se izdvaja je „mini safari“ i on obuhvata pešačenje do jezera Jarevac i kratku vožnju vojnim kamionima kojim dolazimo na predeo Borovo brdo, gde je organizovan ručak u prirodi – rekao je Lazarević, ističući da ručak pripremaju njihovi iskusni kuvari i to na licu mesta, u prirodi, koristeći vojnu pokretnu kuhinju, što je jedinstven doživljaj koji u Srbiji pruža samo „Tara safari“.
Tokom organizovanih tura minibusom obilaze se lokaliteti koji su poznati u zapadnoj Srbiji, a u okviru hotela „Omorika“ postoje i brojni sportski tereni.
– Idemo do Mitrovca, Bajine Bašte, obilazimo popularnu kućicu na Drini, idemo do manastira Rača i svakako savetujem svim gostima koji dođu na Taru, nezavisno od toga da li borave u našim objektima, da se prijave i da sa nama upoznaju ove lepe predele – rekao je Lazarević.
Predstavljajući hotele „Omorika“, „Beli bor“, konačište „Javor“ i nacionalne restorane „Javor“ i „Jeremičak“ ističe da je i ove sezone, kao i prethodnih godina, nastavljen trend unapređenja turističke ponude.
Novina u ponudi ove sezone je ekspres restoran u sastavu nacionalnog restorana „Javor” koji je otvoren kako bi posetioci Tare, koji žele da prelepe terase i sale restorana zamene svojim omiljenim mestom na planini, mogli po povoljnijoj ceni da uživaju u ukusnim i uvek svežim tradicionalnim jelima za poneti.
– Na izletu „Tara safari“ spremamo svadbarski kupus, vojnički pasulj, rebra ispod sača, mladi krompir, domaći hleb pečen u pećnici i to sve na tradicionalan način, ali u malo drugačijim, jedinstvenim uslovima. Naši restorani su prepoznatljivi po jelima „tarski opanak” i „tarska šubara” i domaćim pitama koje se prave na tradicionalan način. Trudimo se da sve namirnice nabavljamo iz zapadne Srbije – istakao je Jakić i pozvao sve da ne propuste ponudu Vojne ustanove „Tara“ i blagodeti koje ta predivna planina pruža.