Влада одлучна у спровођењу политике равномерног регионалног развоја

Влада одлучна у спровођењу политике равномерног регионалног развоја

03/06/2024 Off By BERB

Фото: Општина Љубовија

 

Државни секретар Министарство државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић присуствовао је данас Свечаној академији поводом Дана општине Љубовија.

Државни секретар истакао је да ова општина има значајан потенцијал које је Министарство спремно да подржи кроз реализацију развојних пројеката који доприносе повећању животног стандарда грађана. Он је позвао руководство да конкурише за буџетска средства у циљу изградње и обнове општинских објеката, али и развоја електронске управе.

Говорећи о подршци општини, Дабић је подсетио да је Министарство у протеклом периоду подржало санацију Дома културе и библиотеке у Љубовији и финансирало набавку опреме за увођење „е-парламента“ – електронског система за вођење седница и гласање.

„Након отварања моста Братољуб, који је симбол заједничке инвестиције Владе Србије и Владе Републике Српске и реализацијом плана успостављања бесцаринске зоне, Љубовија и комплетна Азбуковица биће значајни чиниоци на економској мапи Србије. То ће у многоме утицати на пораст стандарда и на одлуку младих да остану у свом завичају“, закључио је државни секретар.

Он је додао да је Влада Србије одлучна у својим стремљењима да се подједнако бори за развој читаве земље и спровођење политике равномерног и уједначеног развоја свих градова и општина.