Дачић на састанку са Вархејијем поновио спремност на сарадњу

Дачић на састанку са Вархејијем поновио спремност на сарадњу

14/05/2024 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић састао се данас са комесаром Европске уније за суседску политику и проширење Оливером Вархејијем.

Имајући у виду улогу Министарства унутрашњих послова, као и добру сарадњу са европским институцијама у претходном периоду, министар Дачић је истакао да је међу приоритетима Републике Србије сузбијање ирегуларних миграција и заштита државне границе, као и борба против кријумчарења и трговине људима.

Европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархеји истакао је да је важно наставити са усклађивањем визне политике Србије са визном политиком Европске уније.

Дачић је подвукао да је наша страна спремна на подизање сарадње са европским партнерима на виши ниво, да ради по питању илегалних миграција и постепено усклађује своју визну политику са политиком ЕУ.

Саговорници су разменили мишљење о сарадњи у области Преговарачког поглавља 24 – правда, слобода и безбедност, посебно у борби против организованог криминала, тероризма и злоупотреба дрога.