Kosjerić: otkrivena laborotorija i zasadi kanabisa

Kosjerić: otkrivena laborotorija i zasadi kanabisa

09/10/2015 Off By

U laboratoriji za proizvodnju pronađene su i privremeno oduzete 44 lampe za zagrevanje sa prigušnicama i upaljačima, pet ventilatora, zidna tabla sa osiguračima i sklopkom, vremenskim tajmerom, hidrofon za vodu, termostat sa termometrom za temperaturu, ventilacione cevi, kanta sa folijalnom prihranom i ručna prskalica, kalorifer i saksije


droga910
Info: Press Biro MUP – a

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova iz Užica pronašli su juče u okolini Kosjerića laboratoriju sa zasadom biljke nalik na kanabis sa 212 stabljika, ukupne težine oko 43 kilograma, 776 semenki ove biljke, 20 metaka različitog kalibra i oko 60.000 dinara i 905 evra i uhapsili jednu osobu.

Policija je, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicu, pretresla stan i druge prostorije N. P. (61) i u pomoćnom objektu u dve posebno opremljene i termoizolovane prostorije za uzgoj, pronašla sadnice biljaka, visine od 30 do 60 centimetara, zasađene u veće plastične saksije.
U laboratoriji za proizvodnju pronađene su i privremeno oduzete 44 lampe za zagrevanje sa prigušnicama i upaljačima, pet ventilatora, zidna tabla sa osiguračima i sklopkom, vremenskim tajmerom, hidrofon za vodu, termostat sa termometrom za temperaturu, ventilacione cevi, kanta sa folijalnom prihranom i ručna prskalica, kalorifer i saksije.
Pripadnici policije saslušali su N. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
O događaju je obavešten zamenik višeg javnog tužioca, po čijem odobrenju je doneto rešenje o zadržavanju osumnjičenog do 48 sati. ♦