Поводом Дана победе над нацистичком Немачком: премијерна пројекција филма „ВАЗДУХ“ 9. маја у Руском дому

Поводом Дана победе над нацистичком Немачком: премијерна пројекција филма „ВАЗДУХ“ 9. маја у Руском дому

05/05/2024 Off By BERB

Пројекције најновијих остварења руске кинематографије постала је пракса Руског дома. Следећи овој традицији, у свој биоскопски репертоар смо уврстили дугометражни играни филм „ВАЗДУХ“ Алексеја Германа млађег, чије је стваралаштво вишекратно номиновано и награђивано на фестивалима у Берлину, Венецији и Кану. Филм је на великом платну руских биоскопа приказан јануара 2024. годинеа високобуџетна ратна драма је у Србију стигла захваљујући сарадњи Руског дома са фондацијом за подршку руској кинематографију при Влади Руске Федерације „ФОНД КИНО“.

Филм ће у Руском дому бити премијерно приказан 9. маја у 19.00 часова са српским титловима. У питању је отворена пројекција поводом обележавања Дана победе над нацистичком Немачком у Другом светском рату.  

Базирајући се на ратним дешавањима из периода Великог Отаџбинског рата, у његовом фокусу су жене. Одред младих и неискусних авијатичарки се по први пут сусрећу са дешавањима на фронту. У жељи да одбране Отаџбину, оне се раме уз раме са мушкарцима боре не само са немачким окупаторима, већ и својим страховима и несигурношћу, проналазећи љубав и пријатељство на том путу.

Главне улоге у филму тумаче Анастасија Тилизина, Аглаја Тарасова, Јелена Љадова, Кристина Лапшина и Сергеј Безруков. Глумци из Србије освајају руско филмско небо, а једна од главних улога поверена је Милану Марићу, који је са Алексејем Германом млађим остварио сарадњу 2018. године на филму „Довлатов“.

 

Улаз слободан

Добро дошли!