Stara planina: održana taktičko pokazna vežba

Stara planina: održana taktičko pokazna vežba

07/10/2015 Off By

U vežbi su učestvovali Žandarmerija MUP-a Srbije, Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije i Helikopterska jedinica MUP-a Srbije, Gorska služba spasavanja, Klinički centar Niš, JP „Skijališta Srbije“ i Hotel Stara planina – Falkenštajner


5.1.2

Info: press Stara planina

 

NA Staroj planini danas je održana taktičko pokazna vežba „Stara planina 2015“. Cilj održavanja ovakve vežbe bio je da se pokaže osposobljenost u planiranju, rukovođenju, komandovanju, proceni situacije, donošenju odluka, organizaciji , sadejstvu, prenošenju i izvršavanju naređenja organa Republike Srbije, u turističkom centru Stara planina.

U vežbi su učestvovali Žandarmerija MUP-a Srbije, Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije i Helikopterska jedinica MUP-a Srbije, Gorska služba spasavanja, Klinički centar Niš, JP „Skijališta Srbije“ i Hotel Stara planina – Falkenštajner.

Direktor Javnog preduzeća „Stara planina“, koje je bilo organizator ovog događaja, Vladimir Simović, izjavio je da su pripadnici ovih jedinica uložili velike napore u realizaciju ovakve vežbe, koja je po prvi put održana na Staroj planini.
Po završetku vežbe, održana je panel diskusija, na kojoj se razgovaralo o izgradnji veznog puta Jabučko ravnište sa autoputem Niš – Dimitrovgrad i povezivanju sa autoputem E-80. Specijalini savetnik Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade i ministarke za građevinarstvo, saobraćaj i infrastruktru, Rade Obradović, izjavio je da bi ovu ideju trebalo podržati, kao državni projekat.
U narednom periodu biće održani sastanci sa predstavnicima ministarstava i lokalnih samouprava opština Knjaževac, Zaječar, Pirot i Dimitrovgrad, kako bi se nastavilo sa realizaciom ovog važnog projekta.
Javno preduzeće „Stara planina“, u predstojećem periodu ima u planu sklapanje ugovora o strateškom partnerstvu za izgradnju novih smeštajnih kapaciteta.
Naš hotel Stara planina – Falkenštajner, ove godine, ostvario je izuzetne rezultate, a pre svega zahvaljujući kampanji Vlade Republike Srbije „Moja Srbija“.U toku su pripreme za predstojeću zimsku sezonu, pa očekujemo da veliki broj turista, ljubitelja lepota Stare planine i zimskih sportova, gostuje u našem Hotelu.♦