Разбијен ланац производње и продаје фалсификованих производа

Разбијен ланац производње и продаје фалсификованих производа

26/04/2024 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић саопштио је данас да је заједничком акцијом тржишне инспекције и припадника МУП-а разбијен ланац производње и продаје фалсификованих производа потенцијално опасних по здравље грађана.

Момировић је навео да су у великој акцији, усмереној ка сузбијању пласирања фалсификованих производа на српско тржиште, тржишни инспектори у претходним данима открили илегалну производњу фалсификата кућне хемије детерџената и шампона марке Procter&Gamble”, као и фалсификованог кекса Плазма”.

У добро планираној и координисаној акцији са припадницима МУП-а и Основног тужилаштва из Новог Сада, извршен је инспекцијски надзор и улазак инспектора у илегалну производњу на више локалитета у Новом Саду и Београду, објаснио је министар.

Према његовим речима, том приликом је одузета велика количина кривотворених производа, међу којима је 2.021 кондиторски производ, 205 производа кућне хемије, међу којима су детерџенти за судове, детерџенти за веш и средства за личну хигијену, као и више од 11.000 амбалажа за кондиторске производе и кућну хемију.

Такође, како је навео, одузето је и 26 буради од по 120 литара сировина за прављење течног детерџента за судове и веш, огроман број декларација, налепница и бар кодова припремљених за лепљење на амбалажу и стављање у промет.

Он је додао да је у току инспекцијски надзор у Београду, који се односи на контролу штампарије која је правила амбалаже за кривотворене кондиторске производе, при чему су припадници МУП-а одузели лаптоп, рачунар и мобилни телефон.

Сва роба је била намењена даљој продаји на пијацама, а иза свега је стајала добро организована група са подручја Новог Сада, прецизирао је Момировић.