Razmena iskustava u oblasti bezbednosti letenja

Razmena iskustava u oblasti bezbednosti letenja

26/04/2024 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

U zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i PVO Vojske Srbije boravi delegacija Vazduhoplovstva Nacionalne garde Ohaja radi razmene iskustava u oblasti bezbednosti letenja u vazduhoplovnim operacijama.

Ova aktivnost se realizuje u okviru programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, i predstavlja nastavak dugogodišnje uspešne saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i nacionalne garde te američke države.

Tokom ekspertskih razgovora ove nedelje razmatraju se ključna pitanja od značaja za efikasnu procenu i upravljanje rizicima prilikom izvođenja vazduhoplovnih operacija na taktičkom i operativnom nivou.

Centralne teme su prevencija ugrožavanja bezbednosti letenja i primena mera za svestrano, objektivno i sistematsko ispitivanje svakog ugrožavanja bezbednosti kako bi se otkrili uzroci i preduzele odgovarajuće korektivne mere.

Značaj ove aktivnosti ogleda se u doprinosu koji daje daljem unapređenju sposobnosti i interoperabilnosti oružanih snaga i razvoju ukupnih vojno-vojnih odnosa Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.