Састанак председнице Народне скупштине и амбасадора Мексика

Састанак председнице Народне скупштине и амбасадора Мексика

26/04/2024 Off By BERB

Фото: Пеђа Вучковић

 

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић састала се са амбасадором Мексика у Србији Карлосом Феликсом Короном.

На састанку је истакнуто да се ове године обележава 78 година од успостављања дипломатских односа Србије и Мексика, што симболизује дугогодишње пријатељство и успешну сарадњу између две земље.

Саговорници су изразили задовољство досадашњом парламентарном сарадњом и жељу за њеним даљим унапређењем. Наглашен је потенцијал за јачање економске сарадње, као и интерес мексичке стране за коришћењем техничко-технолошких експертских капацитета Србије у областима пољопривреде, здравства и индустрије.

Председница Брнабић изразила је захвалност за подршку коју смо добили у процесу кандидатуре за Специјализовану међународну изложбу ЕКСПО 2027, истакавши да је ова изложба одлична прилика за промовисање њихове земље, као и за привлачење туриста и инвеститора.

Састанак је протекао у пријатељској атмосфери, уз обострано изражавање жеље за даљим јачањем билатералних односа и наде да ће сарадња између две земље наставити да се развија у свим областима од заједничког интереса.

Амбасадор је срдачно честитао председници Брнабић на преузимању нове функције изразивши уверење да ће њен допринос бити успешан за обе земље и уручио јој честитку председнице Сената Мексика Ане Ривиере тим поводом.