Осуђеници КПЗ Ниш сашили униформе за породилиште у Нишу

Осуђеници КПЗ Ниш сашили униформе за породилиште у Нишу

18/04/2024 Off By BERB

Фото: Управа за извршење кривичних санкција

 

Осуђеници који су прошли сертификовану обуку у погону Казнено-поправног завода у Нишу сашили су униформе за запослене на Клиници за гинекологију и акушерство у том граду.

Директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић изјавио је да су осуђеници из овог завода за нишко породилише у фебруару сашили 400 чаршафа, 200 компреса и 100 навлака за радне површине које се користе за порођаје и хируршке интервенције.

„Тада су нам приоритет биле будуће мајке, као и жене које долазе на различите хируршке интервенције, а сада смо одлучили да подржимо рад запослених у Клиници за гинекологију и акушерство у Нишу“, рекао је он.

Царевић је навео да медицинско особље ове установе и убудуће може да рачуна на подршку ове врсте и истакао да је подједнако важна добробит и лекара и медицинског особља, као и пацијенктиња које користе услуге ове клинике.

Он је указао да је управа овог породилишта обезбедила материјал за униформе, док су обучени осуђеници дали свој допринос кроз кројење и шивење.

У КПЗ Ниш, једном од највећих завода у земљи, годинама уназад се спроводе сертификоване обуке за више тражених занимања на тржишту рада, као што су заваривачи, столари, кројачи и шивачи, пекари, водоинсталетери…

У овом заводу је прошле године 96 осуђеника стекло сертификате лиценцираних кућа, а осим теорије, стекли су и праксу у погонима што им олакшава повратак у заједницу по истеку казне и проналажење посла.