Забрана трговине српским производима на Космету намерно изазивање хуманитарне кризе

Забрана трговине српским производима на Космету намерно изазивање хуманитарне кризе

09/04/2024 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Mинистар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић је изјавио да је послао писмо свим министрима трговине земаља Европске уније, Велике Британије, САД и ЦЕФТА у коме по трећи пут за годину дана упозорава све да је и даље на снази забрана трговином српским производима на територији Косова и Метохије.

 

Министар је истакао да „сви они који толеришу овакве поступке тзв косовских власти, као што је забрана употребе динара на територији Косова и Метохије, морају да буду свесни да постају саучесници у великом злочину према српском народу, у намерном изазивању хуманитарне кризе, јер српско становништво на Косову и Метохији зависи од основних прехрамбених производа који се достављају из централне Србије.

Према речима Момировића, овај вид невиђеног економског притиска потпуно одудара од свих европских стандарда слободног протока људи и роба.

Потпуно је противно основним принципима Европске уније и више је него очигледно да је после толико времена једини циљ застрашивање и протеривање српског народа на територији Косова и Метохије, закључио је министар Момировић.