Pozorište ,,Pan teatar” 7. aprila slavi 26. rođendan premijerom predstave “Tri praseta”

Pozorište ,,Pan teatar” 7. aprila slavi 26. rođendan premijerom predstave “Tri praseta”

03/04/2024 Off By BERB

Dečije pozorište Pan teatar će u nedelju, 07. aprila 2024. godine u 12h proslaviti svoj 26. rođendan, više od četvrt veka rada. Prostor će biti tematski ukrašen tako da će se deca osećati kao da ulaze u bajku. Mališane ćemo obradovati premijerom predstave: „Tri praseta“, Maskenbalom nakon predstave, posluženjem i poklonima za svako dete pri izlasku iz pozorišne sale, a od 14h-15h je kreativna radionica pod nazivom „Lutkom do igre“ koja je potpuno besplatna, ali je za nju potrebna prijava putem poruke na broj 0693050173 (zbog ograničenih mesta).

Pan teatar je jedno od najmlađih pozorišta u Beogradu, kocepcijski je opredeljeno da radi programe za decu i mlade. Pored toga što 26 godina edukuje i zabavlja dečiju publiku, Pan teatar je i jedino repertoarsko dečije pozorište koje se samo finansira, uz povremenu podršku državnih i gradskih institucija( kroz konkurse).

11. novembra 2023. godine je otvorena i kamerna večernja scena koja nosi ime ,, Mihajlo Viktorović’’ koja takođe ima redovan repertoar petkom, subotom i nedeljom.

Pored redovnog repertoara u okviru pozorišta radi omladinski dramski studio koji pohađa veliki broj dece i omladine, a od nedavno radi i večernja scena.

Za ovih 26 godina, trudili smo se da naša deca uživaju u pozorištu, kroz igru i glumačku veštiniu razvijali smo njihovu maštu, edukovali ih i vaspitavali, radovali se igri i čarima umetnosti. Naša osnovna ideja bila je da decu kroz predstave učimo da budu dobri i plemeniti ljudi.

Verujemo da će neko imati sluha i naći način da trajno obezbede život našeg pozorišta, kroz koje je prošao veliki broj roditelja i dece, i time omogućiti novim generacijama da uživaju u našim predstavama.

Za ovih 26 goduna Pan teatar je učestvovao na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima (Kina, Kanada, Nemačka, Austrija, Holandija, Norveška, Republika Srpska…) sa kojih je doneo niz značajnih nagrada.