Спомен-комплекс на Чегру биће спреман за прославу 215. годишњицу битке

Спомен-комплекс на Чегру биће спреман за прославу 215. годишњицу битке

03/04/2024 Off By BERB

Фото: minrzs.gov.rs

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић посетио је Спомен-комплекс на Чегру код Ниша и том приликом обишао радове у оквиру овог Спомен-комплекса који су започети прошле године, захваљујући средствима које је уложило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Селаковић је рекао да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у ове радове уложило преко 5 милиона динара, 4 милиона 311 хиљада у уређење саме спомен куле, старог споменика и бисте Војводи Синђелићу, као и 710 хиљада динара за партерно уређење.

Министар Селаковић је истакао да ће се радови на спомен комплексу наставити и да је идеја да он садржи објекат са савременим мултимедијалним садржајима и дигиталним ефектима. Свим посетиоцима, који овде долазе дочараће саму атмосферу Чегарске битке.

Селаковић је изразио задовољство поводом радова који се одвијају планираном динамиком и и рекао да ће за мање од два месеца овај комплекс дочекати спремно прославу 215. годишњице чувене Чегарске битке.