Turističke agencije iz Jermenije u poseti Srbiji radi promocije srpskog turizma

Turističke agencije iz Jermenije u poseti Srbiji radi promocije srpskog turizma

02/04/2024 Off By BERB

Foto: Jelena Vučinić

 

Turistička organizacija Srbije sa ponosom najavljuje dolazak grupe turističkih agencija iz Jermenije u Srbiju u okviru kampanje promocije srpskog turizma. Ova poseta predstavlja značajan korak u jačanju turističkih veza između Srbije i Jermenije, te pruža priliku da se jermenskim turističkim agencijama predstave atrakcije i potencijali turizma u Srbiji.

Trenutno, grupa jermenskih turističkih agencija boravi na predivnoj planini Zlatibor, gde imaju priliku da istraže njene prirodne lepote, tradicionalnu kuhinju, kulturno nasleđe i brojne aktivnosti. Ova poseta omogućava im da upoznaju srpsku gostoljubivost i da se uvere u raznolike mogućnosti koje Srbija pruža kao turistička destinacija.

Nakon Zlatibora, planirano je da turističke agencije posete Oplenac i Topolu, a zatim i glavni grad Beograd, kao i Frušku Goru i Novi Sad. Na Oplencu i u Topoli će imati mogućnost da se upoznaju sa istorijom Srbije i prelepim predelima tog kraja, u Beogradu će imati priliku da istraže bogatu kulturnu i istorijsku baštinu, dok će poseta Fruškoj Gori i Novom Sadu omogućiti upoznavanje sa prirodnim lepotama i kulturnim znamenitostima ovih regija.

Ova poseta predstavlja važan korak u promociji srpskog turizma na jermenskom tržištu, te će doprineti jačanju saradnje u oblasti turizma između Srbije i Jermenije.