Најава новог насиља и притиска на Србе у јужној српској покрајини

Најава новог насиља и притиска на Србе у јужној српској покрајини

02/04/2024 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Реаговање министра унутрашњих послова Братислава Гашића на изјаву Џељаља Свечље да се око 400 српских екстремиста обучава на граници са Косовом

„Када год Свечља упућује оптужбе на рачун председника Србије, заправо је најава новог насиља и притиска на Србе којима жели да их протера са њихових вековних огњишта. Зна он да је лаж све што пише и говори, али тиме покушава да оправда своју несамосталност и недостатак самопоуздања, јер за разлику од њега и Куртија, председник Вучић храбро доноси одлуке слушајући свој народ и за њега је једини интерес заштита српског становништва и њихових интереса на Косову и Метохији.

Сукоби и тензије су једини речник којим Свечља, као и негов власник Курти, умеју да комуницирају, а не дијалогом, поштовањем договора и међународних споразума.

Незаконитим преузимањем надлежности КФОР-а, стварањем нелегалних база РОСУ на северу КиМ показују да не поштују Бриселски споразум, да не поштују ни Европу ни њене инстистуције, и да им мир и владавина права нису ни познате ни жељене категорије.

Али насиље, мржња, прогон и убијање Срба јесу оно чиме су задојени и не либе се да то отворено покажу.

Да ли се до нормалног и демократског друштва долази ослобађањем злочинца Азема Куртаја припадника тзв. КБС, који је на Бадњи дан пуцао на српску децу?

Председник Републике Србије понаша се у складу са својим уставним надлежностима. А подсетићу Свечљу да је у складу са Уставом Србије, Повељом УН и Резолуцијом 1244 Косово и Метохија део наше земље.

Србија је независна, суверена држава, континуиране политике мира, стабилности и просперитета којом је води председник Александар Вучић и нормалност, демократија, ред и закон нису њена тежња, већ реалност коју Србија живи. И као таква зна како да сачува свој народ у јужној српској покрајини.

Нећемо дозволити да буду изложени агресији Свечље ни његових паравојних формација које су само пресвучени ОВК, као ни нове погроме, протеривања и убијања Срба.

Србија не напада ни свој народ ни своје територије, већ брани интересе и безбедност својих грађана, суверенитет и територијални интегритет. Јер достојанство, национални понос и очување српске историје, традиције и културе нема цену.“