Хуманитарна акција припадника Управе за извршење кривичних санкција

Хуманитарна акција припадника Управе за извршење кривичних санкција

01/04/2024 Off By BERB

Фото: Управа за извршење кривичних санкција

 

Шест припадника Службе за обезбеђење Окружног затвора у Београду и Казнено-поправног завода у Панчеву прешли су пешице за девет дана 440 километара од Београда до Острога како би помогли да се што више новца прикупи за лечење мале Анастасије Зафировић из Београда која болује од церебралне парализе.

Осмогодишња Анастасија је због компликација на рођењу остала без кисеоника у мозгу што је довело до његовог великог оштећења и церебралне парализе од које се већ годинама лечи за шта су јој потребна средства за физикалне третмане, рехабилитацију и третмане матичним ћелијама.

Припадници Службе Милош, Борис, Александар, Марко, Предраг и Милан кренули су на пут 23. марта 2024. године из манастира Раковица, у коме почивају мошти блажено почившег патријарха Павла, до манастира Острог, у коме се налазе мошти Светог Василија Острошког.

Они су на овом путу стекли подршку многих појединица, организација и медија који су их, видно исцрпљене, аплаузом дочекали испред Острога. Наши командири су дневно пешице прелазили око 50 километара што је осим физичке исцрпљености донело и очекиване повреде које прате овакав пут, али су сва шесторица поносна што су заједно завршили „ходошачће“ за Анастасију.

Управа за извршење кривичних санкција је захвална запосленима, као и широј јавности, која је, осим подршке командирима и финансијски помогла ову хуманитарну акцију фондације „Буди хуман“.

Сви који желе могу да уплате новац за лечење осмогодишње девојчице, то могу да ураде на жиро рачун фондације „Буди хуман“ на број 160-6000000843926-68 или слањем броја 963 на број 3030.