Заједничке полицијске патроле потврда челичног пријатељства Србије и Кине

Заједничке полицијске патроле потврда челичног пријатељства Србије и Кине

28/03/2024 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Амбасадор Народне Републике Кине у Београду Ли Минг уручио је данас сребрну медаљу Министарства јавне безбедности Народне Републике Кине помоћнику начелника Управе полиције Александру Василијевићу за допринос у реализацији првих заједничких полицијских патрола министарстава две земље.

Захваливши се на одличју које је добио, Василијевић је истакао да су заједничке патроле још једна потврда челичног пријатељства две земље и да је уверен да ће овај вид сарадње бити настављен и убудуће.

Амбасадор Ли Минг је указао да је медаља која је уручена Василијевићу једна од најзначајнијих признања тог вида које Народна Републикa Кина уручује представницима институција других земаља.

Ли Минг је истакао снажно пријатељство Републике Србије и Народне Републике Кине, које се заснива на искреној подршци и међусобном разумевању председника Александра Вучића и председника Си Ђинпинга.

Прве заједничке полицијске патроле Републике Србије и Народне Републике Кине реализоване су 2019. године у Београду, Новом Саду и Смедереву на локацијама које имају велику посету кинеских туриста. Овај вид сарадње успостављен је на основу Меморандума о заједничким полицијским патролама у туристичким подручјима.