Vučić: Prošlo je 25 godina i još se ne damo, ne pristajemo na komadanje Srbije

Vučić: Prošlo je 25 godina i još se ne damo, ne pristajemo na komadanje Srbije

24/03/2024 Off By BERB

Izvor/Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras u Prokuplju na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine da je prošlo 25 godina otada i da se još ne damo i ne pristajemo na komadanje Srbije.

Vučić je na državno-komemorativnom skupu u Prokuplju zahvalio našoj braći i sestrama iz regiona što su došli, iz Crne Gore, Severne Makedonije i svih drugih delova bivše Jugoslavije.

“Prva NATO bomba koja je ubila srpskog vojnika pala je baš ovde u Prokuplju. Ubila je Bobana Nedeljkovića. Njegov otac rekao jednu stvar sa kojom, čini mi se, svaki otac leže i budi se posebno u teškim vremenima. A to je – šta ti je važnije? Dete, sin ili zemlja? Dete ili otadžbina? Čak i kada mu se to najstrašnije što može da se dogodi, dogodilo, nije mogao da odgovori na to pitanje”, rekao je Vučić.

Istakao je da su oni ubili Bobana zato što su hteli da nam unište otadžbinu, da nam unište Srbiju, da je raskomadaju.

“I misle da su u tome uspeli. Prošlo je 25 godina i još se ne damo. I još ne pristajemo na komadanje Srbije. Ima jedan mali narod u Evropi, u jednoj maloj zemlji, na jednoj maloj teritoriji, koji se dalje ponosno i dostojanstveno drži, koji ne pristaje na okupaciju i na naređenja sa strane. Jedan mali, ali ponosan narod koji hoće budućnost za sebe i svoju decu, onako kako su je njegovi ljudi odredili i opredelili”, poručio je Vučić.

Priština kao pridruženi član PS NATO-tek da znamo da u NATO nikada nećemo

Predsednik Srbije rekao je tokom obraćanja na državno-komemoratinom skupu povodom obeležavanja dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju da su danas primili Prištinu kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO-a.

“Hvala vam, tek da znamo da nećemo u NATO nikada, da ćemo da čuvamo i štitimo svoju vojnu neutralnost. I kad ih primite u Savet Evrope i na to ćemo da imamo odgovor. Toliko o vašim lažima, o sankcijama Prištini i o svemu drugom. Nema čime ih niste nagradili, nema čime Srbiju niste kaznili”, rekao je Vučić.

On je potom poručio da ne mogu da nam otmu pravo da živimo za svoju zemlju i pravo da slobodu volimo više od bilo čega. “Mala Srbija boriće se istinom, čašću, znanjem, svim što ima i svim čime raspolaže da sačuva svoju teritoriju, da sačuva svoj narod i da sačuva svoju budućnost. Rezervnu otadžbinu nemamo. I baš kao što je pesma rekla, volimo te otadžbino naša”, rekao je Vučić.