Безбедносна ситуација у Србији стабилна

Безбедносна ситуација у Србији стабилна

23/03/2024 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас, након ванредне седнице Савета за националну безбедност, да нема непосредних сазнања о томе да Србији прети терористички напад, нагласивши да је ситуација по питању безбедности стабилна.

Дачић је истакао да је безбедносна ситуација у Србији стабилна, без обзира на све изазове са којима смо се суочили, имајући у виду и ситуацију у региону, на Косову и Метохији, терористички акт у Москви и разне сукобе који постоје широм света.

Он је нагласио да МУП, Војска Србије и све друге безбедносне службе предузимају све мере опреза и превентивне радње како би се спречила свака могућност терористичког акта или узнемиравање јавног реда и мира, уз опасност за животе људи.

То је у најкраћем била тема данашње седнице Савета за националну безбедност, рекао је Дачић и додао да тренутно нема података о томе да је у терористичком нападу у Москви неки држављанин Србије настрадао, а према информацијама којима се располаже један наш држављанин је био на догађају на коме се десио напад.

Одговарајући на питања новинара о најављеним догађајима на отвореном у нашој земљи, први потпредседник Владе је рекао да ће се тиме бавити Министарство унутрашњих послова и да ће неки скупови бити одржани, а неки вероватно неће.

Што се тиче пријатељске фудбалске утакмице између Црвене звезде и Зенита, за сада остаје оно што је и синоћ речено, то јест да ће ова утакмица бити одиграна, потврдио је Дачић.

Седници Савета за националну безбедност присуствовали су највиши државни званичници, припадници безбедносних служби и Војске Србије.

Између осталих, седници су присуствовали председник Републике Србије Александар Вучић, председница Народне скупштине Ана Брнабић, министар одбране Милош Вучевић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министарка правде Маја Поповић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.