Дачић одговорио Виоли фон Крамон

Дачић одговорио Виоли фон Крамон

23/03/2024 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је Србија суверена држава, као и да је председник Александар Вучић много пута показао да води самосталну и независну спољну политику која се руководи искључиво интересима Србије, а да Виолу фон Крамон, известитељку за Косово у Европском парламенту, нити ко пита, нити зарезује.

“Ниво безобразлука са којим се неки европски политичари обраћају Србији је запрепашћујући. Ко и шта даје за право Виоли фон Крамон да вређа Србију, председника Вучића и српски народ?

То што је она доказани Куртијев лобиста, не значи да може да Србији и Вучићу одређује шта ми треба да радимо.

Пријем тзв. Косова у Савет Европе био би преседан и грубо кршење принципа на којима Савет Европе почива, јер тзв. Косово није међународно призната држава чланица Уједињених нација.

Лагали су нас да ће услов за Косово бити формирање Заједнице српских општина и уместо да Приштина буде кажњена, сада још треба да буде награђена пријемом у Савет Европе.

Србија је суверена држава, а председник Вучић је много пута показао да води самосталну и независну спољну политику која се руководи искључиво интересима Србије.

Тако ће бити и надаље, а Виолу фон Крамон нити ко пита, нити зарезује.”