Нова законска решења за развој трговине у руралним срединама

Нова законска решења за развој трговине у руралним срединама

21/03/2024 Off By BERB

Фото: МУСТ/Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, током обиласка малопродајног објекта „Вуле маркет“ у Сремчици, поручио је да свака кућа у Србији, нарочито мештани приградских и сеоских средина морају да имају доступну модерну трговину која ће бити добро снабдевена. Тамо где имате лекара, пошту и продавницу народ остаје да живи.

За развој локалних заједница је најважнија инфраструкутра која осим пошта, домова здравља, вртића и школа, подразумева и добро снабдевене и уредне продавнице. Влада Републике Србије ради на новом Закону о трговини који треба да омогући подстицаје за развој трговине у руралним срединама. Обавеза и политика Владе Републике Србије је да омогући једнаке услове за живот свим нашим грађанима. Свака породица мора да има лако доступне квалитетне производе, рекао је министар Момировић.

Министар је додао да локалне продавнице попут „Вуле маркета“ у Сремчици које запошљавају претежно локално становништво, играју кључну улогу за развој локалне економије.

Желимо да подржимо локалне трговине јер ћемо на тај начин допринети отварању нових радних места широм Србије. Такође, овим моделом развоја трговина допринећемо и снажнијој подршци локалних произвођача који пружају квалитетне производе нашим грађанима, закључио је Момировић.