Отварање изложбе и манифестације Недеља свести о мозгу 2024 „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави“ данас у Галерији САНУ

Отварање изложбе и манифестације Недеља свести о мозгу 2024 „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави“ данас у Галерији САНУ

11/03/2024 Off By BERB

Данас, 11. марта 2024. године у Галерији науке и технике САНУ биће отворена изложба у оквиру међународне манифестације ”Недеља свести о мозгу 2024” под слоганом „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави“. Изложбену поставку у организацији Студентске секције Друштва за неуронауке Србије, посетиоци ће моћи да виде до петка 15. марта 2024. године.

Изложба се одржава у оквиру истоимене међународне научно-популарне манифестације која се организује по узору на европске земље, у којима се овај фестивал приређује дужи низ година.

Недеља свести о мозгу (Brain Awareness Week) је научна манифестација, која има за циљ да фокусира пажњу јавности на напредак и могућу примену знања до којих се долази истраживањем нервног система. Иницијативу је покренула DANA Alliance for Brain Inititatives 1996. године и од тада овај научни фестивал уједињује научне организације широм света. Догађај се одржава у сарадњи са универзитетима, научним институцијама, културним и уметнички центрима.

Ове године манифестација је под слоганом „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави“ и за тему има љубав посматрану са различитих аспеката: од анатомије и генетике, до филозофије и еволуције.

Поред изложбе, у Галерији науке и технике САНУ биће организован пратећи програм: стручна предавања, радионице за децу, презентације научних филмова и интерактивни програм.

Program manifestacije