Министар Дачић са генералном директорком за Европу у МИП Мексика

Министар Дачић са генералном директорком за Европу у МИП Мексика

04/03/2024 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се са генералном директорком за Европу Секретаријата спољних послова Сједињених Мексичких Држава Џенифер Фелер, која у Београду борави поводом одржавања VII састанка Механизма билатералних политичких консултација, 4. марта 2024. године.

У срдачном и пријатељском разговору обострано је изражено задовољство високим нивоом билатералних односа и сарадње две земље које повезује традиционално пријатељство, међусобно поштовање, разумевање и подршка.

Посебно је издвојена интензивна сарадња у оквиру међународних организација заснована на заједничком залагању за поштовање принципа међународног права и Повеље УН.

Министар Дачић је дубоко захвалио Сједињеним Мексичким Државама на доследној подршци суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Током разговора размотрене су бројне могућности за даље унапређење билатералне сарадње. У том контексту, изражена је обострана спремност за јачање политичког дијалога и економских веза, као и сарадње у области пољопривреде, културе, образовања, спорта и туризма.