Ђедовић Хандановић и Тјурдењев о ремонту Рафинерије нафте Панчево

Ђедовић Хандановић и Тјурдењев о ремонту Рафинерије нафте Панчево

29/02/2024 Off By BERB

Фото: Емилија Јовановић

 

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић разговарала је данас са делегацијом компаније НИС, предвођеном генералним директором компаније Кирилом Тјурдењевим, а главна тема састанка било је праћење активности на ремонту Рафинерије нафте Панчево.

На састанку је договорено формирање заједничке радне групе која ће пратити спровођење динамичког плана за извођење ремонта, а коју ће чинити представници релевантних министарстава, надлежних инспекцијских служби и представника НИС. Будући да је панчевачка рафинерија један од најважнијих енергетских објеката у Србији, у разговору је наглашено да је посебно важно да провера стања опреме под притиском, као и друге опреме и изведених радова током ремонта буду у складу са свим релевантним домаћим законским прописима, као и прописима ЕУ.

„Праћење реализације планираних радова и инвестиција важно је како би се умањили ризици који прате обимне и комплексне активности на ремонту. Сигурност снабдевања грађана и привреде је наш приоритет и у те сврхе су обезбеђене и довољне залихе за време трајања ремонта. Ремонт Рафинерије нафте Панчево ће унапредити процес производње, обезбедити већу поузданост рада, и допринети већој заштити животне средине и јачању конкурентности домаће нафтне индустрије“, рекла је министарка.

У највећи капитални ремонт у историји панчевачке рафинерије, који ће трајати до 17. априла, биће уложено око 95 милиона евра, а на радовима ће уз запослене у рафинерији бити ангажовано више од 2.000 запослених екстерних извођача.