Украјина може да рачуна на помоћ и подршку Србије

Украјина може да рачуна на помоћ и подршку Србије

24/02/2024 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас, на отварању изложбе фотографија које приказују хуманитарну помоћ коју су ЕУ и Србија упутиле Украјини, да та земља може да рачуна на помоћ и подршку Србије.

Брнабић је, на отвaрању изложбе у ЕУ центру у Београду поводом двe године од почетка сукоба у Украјини, нагласила да Србија подржава Украјину на европском путу и да је спремна да помогне на техничком нивоу.

Она је истакла и да ће Србија прихватити онолико људи из Украјине колико год буде потребно, додавши да се наша земља трудила да помогне колико може у ове две године и кроз директну финансијску помоћ од три милиона евра за децу Украјине и још 1,5 милиона евра за интерно расељене.

Председница Владе је подсетила на то да је Србија послала 14 камиона помоћи за украјински народ – лекове, филтере за воду, ћебад и све друго што је могла да набави, а донирала је и два санитетска возила.

Надам се да ћете видети мир у блиској будућности, а свакако у сваком тренутку рачунајте на нашу помоћ и подршку и да смо ту уз вас као пријатељи и браћа јер нама је Украјина пријатељ, а украјински народ – братски народ, поручила је премијерка.

На отварању изложбе говорио је и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре.