Нова индустријска зона на локацији некадашње ЕИ Ниш

Нова индустријска зона на локацији некадашње ЕИ Ниш

20/02/2024 Off By BERB

Фото: МУСТ/Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић истакао је данас, након завршене друге седнице Радне групе за стручну анализу и предлог мера за унапређење пословања Електронске индустрије у Нишу, да је циљ превазилажење свиих проблема са којима су се сусреле компаније које раде на простору бивше Електронске индустрије, како би на овом простору направили нови модеран бизнис инкубатор, а који ће бити развојна шанса за Ниш и читав регион.

Момировић је истакао да на простору бивше Електронске индустрије у Нишу данас успешно послује неколико фирми којима је важно омогућити даљи развој пословања и на тај начин створити темељ за нову модерну индустријску зону у Нишу.

Он је изразио уверење да ће нова индустријска зона у Нишу бити центар за развој нових предузетничких идеја, подстицање економског раста кроз нове инвестиције и отварање нових радних места на овој локацији. То ће, према његовим речима, бити и прилика за наше младе предузетнике из Ниша да остваре своје пословне визије.

Министар трговине Томислав Момировић нагласио је да је Ниш данас модеран град у којем се одвијају радови на проширењу и модернизацији аеродрома, а ускоро крећу и интензивнији радови на изградњи брзе пруге која ће представљати ефикасну везу са целом земљом и регионалним привредним центрима.

„Посебно сам поносан на то што ће Ниш и сви млади предузетници добити нови бизнис инкубатор који ће пружити подршку локалној економији и отворити пут ка новим могућностима за наше грађане и привреднике. Улажемо огромну енергију да задржимо младе у Нишу и да своје таленте и знање пласирају кроз један модеран бизнис инкубатор какав ће бити формиран на простору бивше Електронске индустрије“, истакао је министар Момировић.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, која је присуствовала седници, захвалила је министру Момировићу на ангажовању са циљем да се у Нишу реше вишедеценијски проблеми домаћих привредника који послују у оквиру Електронске индустрије Ниш.