Министар Дачић примио новоименованог амбасадора Словачке

Министар Дачић примио новоименованог амбасадора Словачке

13/02/2024 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новог изванредног и опуномоћеног амбасадора Словачке Републике у Републици Србији Михала Павука.

У срдачном и отвореном разговору обострано је оцењено да су билатерални односи две земље традиционално веома добри и пријатељски. Изражено је задовољство што две земље негују изузетне политичке односе, уз оцену да је у предстојећем периоду неопходно радити на даљем интензивирању билатералног политичког дијалога на свим нивоима, за шта на обе стране постоји спремност.

Министар Дачић истакао је да посебно високо ценимо принципијелну подршку Словачке територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије. Захвалио је на континуираној подршци Словачке Републике евроинтеграцијама Републике Србије, као и на разумевању које показује према позицијама Републике Србије када је у питању наставак овог процеса.

Амбасадор Павук је истакао да ће се и лично ангажовати на даљем очувању одличних политичких односа између наше две земље, као и на јачању политичког дијалога и повећању броја узајамних посета на различитим нивоима. Рекао је да ће Словачка и убудуће наставити да пружа чврсту подршку европским интеграцијама Републике Србије. Са задовољством је истакао да се нада да ће представници словачке националне мањине и даље остати интегрални део наших односа.

Констатовано је да постоје бројне могућности за даље јачање свих видова сарадње у областима које су од значаја за обе стране, посебно у сфери економије, као и на мултилатералном плану.