Почиње изградња нове фабрике компаније „Милбауер” у Старој Пазови

Почиње изградња нове фабрике компаније „Милбауер” у Старој Пазови

01/02/2024 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Председник Србије Александар Вучић, председник компаније „Милбауер холдинг” Јозеф Милбауер и амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад положили су данас камен темељац за изградњу нове фабрике поменуте компаније у Старој Пазови.

Свечаности су присуствовали и министарка науке, иновација и технолошког развоја Јелена Беговић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, председник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић, председник Општине Ђорђе Радиновић и представници компаније.

Вучић је навео да ће се ова фабрика бавити развијањем и склапањем батерија и горивних ћелија за електрична возила, истакавши да је то веома значајна инвестиција немачког технолошког гиганта, који ће у Србији развијати нову технологију коју нема нико у свету.

Он је указао на то да је реч о новој инвестицији компаније „Милбауер” од 30 милиона евра и да ће у фабрици у Старој Пазови бити запослено 150 радника, који ће имати просечну плату 900 евра.

„Милбауер група” један је од глобалних лидера у области биометријских докумената, технолошких решења и прегледа кованица и банкнота РФИД-технологијом, индустрије полупроводника и прецизних делова.

Прве инвестиције ове компаније у Србији започеле су 2012. године изградњом зграде технолошког парка, који тренутно запошљава приближно 250 претежно високообразованих радника.