Vučić danas boravi u jednodnevnoj poseti Strazburu

Vučić danas boravi u jednodnevnoj poseti Strazburu

01/10/2015 Off By

Premijer Vučić i predsednica Skupštine Braser razgovarali su o migrantskoj krizi, regionalnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije i reformama koje sprovodi srpska Vlada


STRAZBURG
Info: Press Vlade

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope An Braser, na čiji poziv boravi u jednodnevnoj poseti Strazburu.

Premijer Vučić i predsednica Skupštine Braser razgovarali su o migrantskoj krizi, regionalnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije i reformama koje sprovodi srpska Vlada.
Tokom susreta, premijer Vučić je rekao da je kroz Srbiju u proteklih pet meseci prošlo skoro 200.000 migranata i da se Srbija odgovorno ponašala tokom krize.
„Mi smo se ponašali kao evropska zemlja koja je svoje obaveze ozbiljno shvatila“, istakao je srpski premijer i zahvalio Savetu Evrope na brzoj reakciji u svakoj krizi.
Predsednica Parlamentarne skupštine Braser izjavila je da se Evropa zbog migrantske krize nalazi pred ogromnim izazovom, dodajući da je uloga Srbije veoma važna, a odgovornost na srpskoj Vladi velika. Ona je istakla i potrebu za dobrom regionalnom saradnjom, naglasivši da je to u ovom trenutku posebno važno u cilju očuvanja stabilnosti celog regiona Zapadnog Balkana.
„Stabilnost regiona znači stabilnost cele Evrope“, izjavila je Braserova i pozitivno ocenila stav premijera Vučića da je regionalna stabilnost preduslov ekonomskog razvoja. Ona je pohvalila reforme srpske Vlade i čestitala premijeru Vučiću na borbi protiv korupcije.
Posetu Strazburu premijer Vučić nastavlja odvojenim susretima sa zamenicom generalnog sekretara Saveta Evrope Gabrijelom Bataini-Dragoni i predsednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Žan-Klodom Frekonom.
Tokom dana premijer Vučić obratiće se poslanicima Parlamentarne skupštine.♦