Наставак успешне сарадње Министарства правде са Светском банком

Наставак успешне сарадње Министарства правде са Светском банком

29/01/2024 Off By BERB

Фото: Зоран Николић/Министарство правдe

 

Министарка правде Маја Поповић састала се данас са делегацијом Светске банке, коју је предводио регионални директор Светске банке за Европу и Средњу Азију Асад Алам.

Министарка Поповић истакла је да Република Србија континуирано ради на унапређењу нормативног оквира за независтан рад судства и већу самосталност јавног тужилаштва. Она је нагласила да је главни циљ предстојећих активности на пољу реформе правосуђа постизање максимизације практичног домашаја нових закона. У оквиру својих надлежности, како је нагласила Поповић, Министарство правде ће наставити да подржава Високи савет судства и Високи савет тужилаштва у спровођењу новог нормативног оквира.

Министарка се захвалила представницима Светске банке на вишегодишњој континуираној подршци сектору правосуђа. Изјавила је да је Министарство правде спремно за наставак успешне сарадње, посебно имајући у виду важност даљег јачања правосудног система кроз примену нових ИКТ решења, која треба додатно да олакшају рад судова и унапреде ефикасност правосудног система.

Представници Светске банке захвалили су се на досадашњој сарадњи са Министарством правде и изразили очекивање да ће се она наставити и у наредном периоду.

Састанку су присуствовали шеф Канцеларије Светске банке у Србији Никола Понтара, менаџер праксе доброг управљања Фабиан Зајдерер, виши специјалиста за јавни сектор Срђан Свирчев, специјалиста за јавни сектор Зоран Скопљак, као и помоћници министарке правде Бранислав Стојановић и Јелена Деретић.