Отворено дечје игралиште у селу Мала Плана код Прокупља

Отворено дечје игралиште у селу Мала Плана код Прокупља

15/01/2024 Off By BERB

Фото: Mинистарство за равномерни регионални развој

 

Mинистар за равномерни регионални развој Един Ђерлек и градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић отворили су данас дечје игралиште у селу Мала Плана у општини Прокупље.

Министарство је у јулу 2023. године са Oпштином Прокупље потписало Уговор о суфинансирању пројекта изградње дечјег игралишта за који је Mинистарство определило 3,6 милиона динара. Село Мала Плана и сеоска школа у непосредној близини, са око 200 ученика, овим пројектом су добили савремено уређен простор за рекреацију са новим играчкама и мобилијаром, које је архитектонски приступачно и прилагођено и деци са инвалидитетом.

Министар Ђерлек је на отварању истакао да ће Министарство и Влада Србије наставити да улажу у Прокупље.

,,Нама је јако важно да улажемо у наша села. Села су једнако важна као градови, ако не и важнија, нарочито у погледу демографије и поправљања негативних демографских трендова. Рад на социјалној инфраструктури јако је значајан зарад повећања садржаја у малим срединама, те ћемо наставити даље са оваквим пројектима широм Србије,” рекао је Ђерлек.

Градоначелник Прокупља захвалио се министру што је препознао битност овог пројекта и нагласио да ће у сарадњи са Министарством за равномерни регионални развој и Владом Републике Србије наставити да раде на развоју тог града у Топличком округу.

Наставићемо да отварамо дечја игралишта у свим већим селима где има доста деце и где су живе и активне школе, како би тој деци омогућили једно нормално детињство, најавио је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.