Пријављивање за туристичке ваучере од сутра на шалтерима Поште

Пријављивање за туристичке ваучере од сутра на шалтерима Поште

14/01/2024 Off By BERB

Фото: Танјуг

Министар туризма и омладине у Влади Републике Србије Хусеин Мемић позвао је грађане да се од сутра почну пријављивати за ваучере за субвенционисани одмор у Србији, чији је износ ове године подигнут на 10.000 динара.

Мемић је подсетио на то да је за грађане обезбеђено 100.000 ваучера, додавши да је понуда дестинација велика, јер се око 4.500 угоститеља широм Србије већ пријавило да учествује у овом систему.

Он је изразио очекивање да ће и ове године одзив грађана бити велики и подсетио на то да је у јануару 2023. године контигент од сто хиљада ваучера плануо у дану.

Осим што је дуплирана вредност ваучера са 5.000 на 10.000 динара, ове године је, како је рекао, и повећан лимит за запослене који имају право на ваучере у висини зараде до 80.000 динара.

Мемић је још једном подсетио на то да, поред запослених, право на ваучере имају и незапослени, пензионери, лица старија од 65 година која не остварују право на пензију, носиоци права на туђу негу и помоћ, ратни војни инвалиди, студенти и носиоци пољопривредних газдинстава.

Грађани се приваљују на шалтерима Поште Србије, где се подноси попуњена пријава и пратећа документација.