Отворена реконструисана деоница пута у општини Блаце

Отворена реконструисана деоница пута у општини Блаце

09/01/2024 Off By BERB

Фото: Милош Перић

 

Mинистар за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Блаце Иван Бургић присуствовали су отварању реконструисане деонице општинског пута број 6 – „Горња Драгуша”.

За реконструкцију деонице општинског пута број 6 Министарство за равномерни регионални развој издвојило је средства у износу од 7,7 милиона динара у јулу 2023. године. Пут спаја Радну зону “Горња Драгуша” са центром општине и даље са главном саобраћајницом. Министар Един Ђерлек и председник општине Иван Бургић одржали су састанак у Општинској управи Блаце, а потом су свечано отворили деоницу. Оба званичника су изразила уверење да ће реконструисани пут значајно допринети повећању ефикасности саобраћаја, обезбедити боље услове за пословни развој и подстакнути долазак нових инвестиција у регион.


Председник општине Иван Бургић захвалио се Министарству за равномерни регионални развој на суфинансирању овог пројекта и додао да је овај пут од пресудног значаја за мештане Куршумлије.

„Управо смо свечано отворили реконструисану деоницу пута „Горња Драгуша” која је од немерљивог значаја за привредну делатност, будући да се у непосредној близини налази Радна зона која је свега километар и по од државног пута и осам километара удаљена од будућег ауто-пута”, казао је министар Един Ђерлек. Он је такође истакао да је реконструисана деоница важан предуслов за довођење инвеститора, те да је ово само једна у низу ствари које ће Влада Србије и Министарство за равномерни регионални развој чинити да омогући бржи развој и Куршумлије и Топличког округа.
“Нећемо стати на овоме! Желимо још да уложимо у инфраструктуру како би олакшали свакодневни живот мештана, радићемо и остатак деонице како би у потпуности завршили овај важан пут”, најавио је министар.