Селаковић посетио Мaтерински дом у Звечанској

Селаковић посетио Мaтерински дом у Звечанској

05/01/2024 Off By BERB

Foto: minrzs.gov.rs

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић посетио је Матерински дом, Радну јединици у оквиру „Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска“, где је уручио божићне пакетиће деци која су збринута у тој установи.

Селаковић је том приликом изјавио да је Матерински дом место које пружа подршку углавном малолетницама, мада се ту налази и један број пунолетних жена које су у другом стању, а које желе да роде дете, али за то немају подршку своје примарне породице, нити свог партнера.

Министар је истакао да, у оквиру Материнског дома, жене имају неопходну подршку за себе и своје дете и додао да је, током посете овој установи, било речи и о додатним мерама превенције које треба побољшати, али и о мерама унапређења стандарда боравка и даљег оснаживања жена и мајки које из овог дома треба да изађу.

Ми смо овде данас упознали осам мајки и деветоро деце, уручили им пакетиће, разговарали са њима, рекао је Селаковић и додао да су разговарали о томе шта је то што треба да се уради. Он је навео да је уверен да ће се у наредном периоду радити на стандардизацији ове врсте услуга, а затим и на упознавању читавог друштва са тиме шта су матерински домови, да они младим женама које остану у другом стању, а премишљају се да ли да одрже своју трудноћу или не, указују да постоји подршка и помоћ државе и нека врста перспективе.