Konkurs za kolektivno izlaganje na temu: „BESkrajnost“

Konkurs za kolektivno izlaganje na temu: „BESkrajnost“

04/01/2024 Off By BERB

Prva izložba u 2024. godini u novom prelepom prostoru u srcu Beograda. Pojačanje umetničkom Savetu – Uglješa Colić, doktor slikarstva. Projekat podržan od Udruđenja Kreatvina fabrika i Asocijacije autora.

Umetnički savet galerije čine:
Saša Janjić, dipl. Istoričar umetnosti
Uglješa Colič, doktor slikarstva
Edvina Romanović – Hudeckova, magistar likovnih umetnosti
Milena Mitrović, dipl. grafički dizajner i master visual design-a
Igor Marsikić, dipl. Grafičar

Raspisan konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu: “BESkrajnost” autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara, u okviru “Udruženja Kreativna fabrika”.

VII izdanje ove, sad već tradicionalne izložbe, biće realizovano u novom, prelepom galerijskom prostoru, u Art – kafe galeriji Slavoljub, koja se nalazi u strogom centu grada, u Ulici Kralja MIlana na broju 53, u Beogradu.

Beskrajnost kao pojam koriste mnoge prirodne nauke, pre svega matematika i astronomije, kako bi objasnile kompleksne ideje i procese. Međutim, samo jedna oblast, a ona se zove umetnost, može vizuelno da predstavi i približi ljudima ono što je nepojmljivo i teško razumljivo.

Ako beskrajnost negde postoji onda je to sigurno polje umetničke kreacije. Umetnost je istinski prostor beskrajnosti, u kome mašta, ideje i viziju dobijaju svoje vizuelne forme. Sa druge strane beskrajnost ili ti BES i KRAJNOST su onaj momenat koji umetnike tera na akciju, na stvaranje, na ispoljavanje radikalnih ideja, i predstava koje menjaju svet. Bes je često katalizator, agens koji pokreće stvari sa mrtve tačke, on je daje snagu, energiju i zanos. Krajnost je istraživanje, probijanje granica, polje eksperimentisanja. ( O temi Saša Janjić)

Svaki kandidat može konkurisati sa maksimum 2 rada.
Format nije ograničen ,ali je preporuka da ako šaljete rad velikog formata, pošaljete I jedan rad manjeg formata, pošto će od velikih formata biti izloženo samo nekoliko I to najreprezentativnijih radova.

Prijave šaljite kreiranjem novog mejla, nikako klikom na replay!

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi, samnjiti fotografiju na maksimalnih 500kb, svaku fotografiju obavezno imenovati ( ime i prezime autora i naziv rada). Nemojte ih slati preko We transfera i li google doc, već ih smanjite i prilagodite da mogu stati u atacment mejla.

 

POTREBNO JE DOSTAVITI I SLEDEĆE PODATKE, DIREKTNO KUCAJUĆI IH U MAIL, NIKAKO U WORDU I NE U PDF-U

1. Autor: ime i prezime ( Molimo autore da stave ć, đ, ž, č…a ne c, z. c, u svoje ime i prezime )

2. Kratka biografija, do 10 račenica, direktno u mail

3. Mesto prebivališta

4. Kontakt: email, telefon, adresa, grad

5. Nazivi dela, godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije, CENA

Fotografije i tražene podatke poslati na email:[email protected], najkasnije do ponoći 18. januara 2023.

Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljena najkasnije 20. januara na email adresu koju ste naveli u prijavi.

Izložba će biti otvorena u poslednjoj nedelji januara 2024. godine.

Dozvoljene su sve tehnike likovne I primenjene umetnosti: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, kolaž.dizajn, vajarstvo, modni I industrijcski dizajn,

Izložba je prodajnog tipa. Umetnici koji žele da prodaju radove u obavezi su da navedu cenu rada. Vlasnici prostora koji će se baviti prodajom I promocijom umetnika za vreme trajanja izložbe, na tu cenu, koju ste naveli, dodaju svojih 30 posto. Ukoliko želite da prodajte radove na izložbi, saglasni ste sa ovim uslovima.

Participacija

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga iznosi 1500 RSD za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 1700 RSD za umetnike koji radove šalju iz Srbije i 20e za umetnike iz inostranstva.

* Umetnici iz inostranstva mogu izlagati samo reprodukcije radova zbog problema sa carinom prilikom povratka radova u inostranstvo. Reprodukcije ćemo mi odštampati i uramiti u format A4 ili A3, jer sa tim ramovima raspolažemo.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo Vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jedan ekser.

Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u kafe galeriju Beti Ford. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta istih, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

KLAUZULA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Organizator će pružiti maksimalan napor pri organizaciji, realizaciji i ostvarivanju bezbednosti izložbe i izloženih radova, ali se odriče bilo kakve odgovornosti u slučaju oštećenja ili krađe. Radovi izloženi na izložbi neće biti predmet osiguranja od strane raspisivača i sprovodioca, zbog nedostatka finansijskih mogućnosti za tako nešto. Raspisivač i sprovodilac nisu odgovorni za eventualno kršenje prava intelektualne svojine kod trećih lica.
Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

“BESkrajnost” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.

Od januara 2024. smo otvorili i naš youtube kanal Krteativna fabrika, koji mođete zapratiti i suskrajnbovati se na sledećem linku.
https://www.youtube.com/@kreativnafabrika81

Svi video snimci sa otvaranja od sad biće postavljani na ovom kanalu, a uskoro ćemo uvesti i rubriku predstavljanja najboljih radova i umetnika na svakoj izložbi.