Министар Цветковић обишао хаб Центра за дигиталну трансформацију ПКС-а

Министар Цветковић обишао хаб Центра за дигиталну трансформацију ПКС-а

28/12/2023 Off By BERB

Фото: Министарство привреде

 

Министар привреде Слободан Цветковић обишао је данас у Центру за дигиталну трансформацију (ЦДТ) Привредне коморе Србије Хаб ЦДТ који је почео са радом.

Дигитализација је нека врста цивилизацијског процеса, трансформација преласка у дигитални формат, као и описмењавања привреде Србије у дигиталним смислу. Сви сегменти друштва који су ушли у дигитализацију, приступају на такав начин осећају бенефит коришћења дигиталних технологија, које им омогућавају да унапреде своје пословне процесе и обезбеде додатне приходе за своја привредна друштва, рекао је Цветковић.

Министар је додао да је Министарство привреде препознало важност процеса дигитализације и кроз реализацију мера и активности Акционог плана за спровођење Стратегије индустријске политике, за период од 2021. до 2023. године, где се у претходне три године у сарадњи са Центром за дигиталну трансформацију радило на промоцији процеса дигиталне трасформације, едукацији компанија о примени дигиталних решења у пословању и спровођењу Програма дигиталне трансформације микро, малих и средњих предузећа.

„Наведене активности реализоване су у складу са закључцима Владе и уговорима које је Министарство привреде закључило са Центром за дигиталну трансформацију, за спровођење мера индустријске политике у области дигитализације. Сагласно наведеним уговорима, у претходне три године исплаћена су средства у укупном износу 737.200.000 динара“, рекао је министар Цветковић.

Наскупу се обратио и директор Центра за дигиталну трансформацију Предраг Николић.